Kot se za vsako zimo spodobi smo tudi letošnjo otvorili s krajšimi smučarskimi počitnicami v Dolimitih. Čeprav smo še nekaj dni pred odhodom prek web-camov gledali travnike in kolebali ali bi se sploh podali na pot, smo se na koncu vsi strinjali, da smo vrhunsko otvorili letošnjo sezono :)

Na pot smo se odpravili v sredo popoldan, še prej pa je bilo treba vso opremo in bolj ali manj pomembno navlako spravit v avto, kar je bil po svoje že svojevrsten izziv, zaradi količine in dežja ki nas je ob tem svežil. Natrpali smo dva avtomobila pa še trugo na strehi. Na koncu je bil v avtu prostor samo še za sveži zdravilni šnopček s smrekovimi vršički… tako za po poti :)

Pot je bila precej pomladanska s temperaturami krepko čez ničlo, ne levo ne desno pa nikjer ne duha ne sluha o snegu. In tako je bilo skoraj do cilja, ko so se na vršacih pojavile prve bele zaplate in so se temperature spustile proti ledišču. Na poti skozi Cortino smo lahko poleg snega občudovali tudi res elegantno in bogato novoletno osvetlitev, ki je krasila to mondeno letovišče, kjer smo si privoščili tudi kratek postanek. Še nekaj prelazov in že smo bili v Colfoscu, kjer smo hitro našli našli svojo bajtico, takoj spakirali in se naselili. Seveda se je po dolgi poti prileglo malo šalamčke in pivičke.

Nasledje jutro smo se zbudili v velikem pričakovanju kaj bo prinesel prvi smučarski dan, kakšno vreme bo, koliko prog je sploh odprtih, bo ugodna smuka… Po krepkem in dišečem zajtrku s klobasami in jajčki in po cepetanju v vrsti za smučarske karte smo se končno zakadili v bele strmine. Odpravili smo se proti La Villi in se že prvi dan lepo na smučali na dobro urejenih progah in z vremenom nad pričakovanji.

Naslednje dni je bilo le še bolje in boje, kljub malce slabšemu vremenu s sneženjem v petek se nismo pustili zmesti, odsmučali smo v Val Gardeno in si pobližje pogledali tudi tekmo v Super Điju za svetovni pokal na znameniti progi Sas Long. Gledalcev ni bilo kaj prida a že veličastna proga, drzni nastopi tekmovalcev in srečevanje le teh na smučišču in žičnicah pa vseeno pustijo en poseben občutek.

V soboto in nedeljo se je povsem razjasnilo smučanje v na novo zasneženih pokrajinah in progah pa je bilo res bomba. Eno oko smo vrgli še na sobotni smuk in nedeljski veleslalom na Gran Risi a v takih razmerah ni bilo več časa za posedanje ob progi ampak za maksimalni izkoristek dneva. Odprli so celo SelloRondo in seveda preiskusili smo jo tudi mi.

Za konec seveda ne smem pozabiti na super družbo, zabavne skupne večerje in večere. Tako se je ponovno odvila ena fajn otvoritev nove smučarke sezone. Če bo cela sezona taka… podpišem takoj :))

Pa lep pozdrav do naslednje dogodivščine :)