Božiček za en dan je simpatična in srčna akcija preko katere lahko obdarite otroke, ki sicer božičnih daril letos ne bi dobili. Podpiram vse dobrodelne akcije, letos smo v vrtec odnesli pripomočke za osebno higijeno za otroke, pri Helen Doron smo zbirali hrano v akciji Anina zvezdica, vendar mi je Božiček za en dan še posebej pri srcu. Zakaj? Ker menim, da otroci za svoj razvoj in preživetje nujno potrebujejo tudi darila, čarobnost božiča, veselje med prazniki in še kaj. Seveda, hrana je zagotovo bolj nujna za preživetje od igrač, obleke nas pogrejejo, vendar pa prav darilo ogreje otroško srce in zbudi iskrico v očeh. Otrok mora verjeti, da na svetu obstaja več od golega boja za preživetje, mora verjeti na boljši jutri in navsezadnje nikomur ne škodi malo božične čarovnije.

SONY DSC

Ko sem iskala, kako bi s sinom osrečila kakšnega otroka sem naletela na stran www.bozicekzaendan.si. Akcija mi je bila takoj všeč, sinu pa tudi. “Izbrala” sva 5 letno punčko in se odparvila v iskanje ustrezne škatle in po nakupih. Akcija je zelo dobro zasnovana, saj darila zapakiramo v škatlo za čevlje, noter pa moramo dati nekaj iz vsake “kategorije”: nekaj za osebno higijeno, nekaj za šolo, nekaj za obleči ali modni dodatek, mehko igračno, igračko in sladkarije. Škatlo sva nato zavila v pravljični papir in jo “zapečatila” s pentljo, da jo bodo božički pred oddajo lahko še odprli in pregledali vsebino.

Naslednje leto se definitivno spet pridruživa tej akciji. Akciji se lahko pridružite še vse do 15.12. Zbirnih mest po Sloveniji je veliko!