Napolnili smo amfiteater in bilo je noro!

…po precej kratki noči iz četrtka na petek se je rodilo jutro… … po eni strani sladko od pričakovanja, da se bo končno zgodilo, po drugi strani malce živčno, saj je bilo še ničkoliko stvari še za pripraviti in urediti.

Čez teden sva si z Žanom zadala precej izzivov, ki naj bi jih tekom večera oddelala. Vse skupaj je šlo po principu, če nam uspe vse, bo dobro, če pa ne, bo pa itak še boljše :). V sredo sva imela prvo srečanje z najino koreografinjo Uršo Kukanja, ki naju je naučila migat ob ritmih pesmi Igra za 2 skupine Game over,  z DJ-jem Marc Sliderjem pa sva sestavila skupaj ideje za glasbeno kuliso večera, ki jo je odlično pričaral… V četrtek smo malo potestirali tehnično opremo in pripravili osvetljavo, v petek, ko je Žan priletel iz Ljubljane sva še enkrat zvadila uvodni plesni nastop, poskusila kako zvenijo predelani krokodilčki in pripravila malo bolj podroben program večera … in že sva bila na odru.

Publika naju je že po prvem uvodnem nastopu lepo sprejela in nadaljevanje je tako lahko bilo sproščeno in zabavno tudi za naju. Najprej sva gostila direktorja v odhajanju Kosovelovega doma Goimirja Lešnika Gojca, ki se je z dresom pridružil tudi naši plesni skupini MadOver. Nadaljevali smo z modno revijo, Andrejem Šifrerjem, podžupanom, vodjo festivala, predsednico kluba in s posebnimi gosti, ki so bili občinstvu najbolj všeč. Žan se je namreč preoblekel v manekena in v modnega kreatorja ter odgovarjal na povsem resna modna vprašanja :)

Razglasila sva tudi tri najboljše kolekcije natečaja Kluba študentov Sežana v sodelovanju z Elle “Modna burja”. Tretje mesto je pripadlo Minki Rozman, drugo Petru Movrinu, najbolj pa je komisijo očarala koelkcija Ane Jelinič z naslovom Black diamond.

Za konec smo skupaj s celotno ekipo še zapeli novo himno festivala Mladifest, ki jo je posebej za festival pripravila skupina Peace Road.

Pri takih dogodkih, ki temeljijo na amaterskem delu, norih idejah in želji čimveč pokazat občinstvu gre takorekoč vse direkt v živo, brez večjih vaj in generalk. Za prireditev takih razsežnosti je težko zbrati tako številčno ekipo na kup za vaje, sploh ko je večina študentov še zadnji teden na izpitih, drugih pa nikjer ni. Tako se vsako leto na prireditvi naučimo nekaj novega za naslednje leto…
Kako je vseskupaj izgledalo za obiskovalce, gledalce, ne vem, ker tega žal nisem videl. Lahko pa rečem, da smo cel večer z ekipo iz ozadja zelo uživali in se imeli fajn.

Komaj čakamo na novo avanturo… se vidimo! :)

Več slik in video bomo dodali v kratkem.
Video prispevek iz Primorske kronike (glej 15:23)
Video prispevek v Poletni sceni (glej 9:25)

Foto: Mojca Vojska Godnič, Tjaša Sosič (označeni 2 fotki)