Eno izmed poti v Ljubljano smo združili v koristno s prijetnim in obiskali še vodno mesto Atlantis, ki se nahaja v BTC nakupovalnem središču. V svetu zabave najdemo dva manjša otroška bazenčka, enega za malčke z zelo nizko vodo, kačo, ki šprica vodo in reko za spuščanje ladjic, drugi pa je je malo globji in se ponaša z dvema vodnima topovoma in veliko špricanja nasploh. Poleg tega se lahko zabavamo na dveh toboganih, od katerih smo sicer tesitirali samo »black hole« oz. črno luknjo, kjer je večino dela tema s svetlobnimi efekti, drugi tobogan je namenjen uporabi z napihljivimi obroči, vendar pa na obroč ne smeta v dveh, niti če ima otrok komaj 3 leta. Fino je, da tobogana ne prideta v nabito poln bazen ampak imata na koncu kratko strugo za izstop. Poleg tega najdemo še dva bazena za »tavelike« in sicer enega z valovi, ki je narejen kot morje in se globina z vsakim metrom viša ter »riviero«, ki premore tudi vodno jamo.

Seveda smo preizkusili vse :). Najprej smo testirali mali bazenček, kjer je sebastjan spuščal ladjico po reki in dvigoval jezove, fasciniralo ga je da kaša pušča vodo na tolikih mestih, na koncu pa se je kobacal še na majhen otoček sredi bazena. V bazenu za malo večje otroke sva se streljala s topovi in se izmikala vodnim curkom iz konstrukcije s cevi. Tobogan ga je čisto očaral z barvnimi risbami podvodnih živali, ki »svetijo« saj je barva svetlejša in prepušča zunanjo svetlobo. Čeprav je bil na začetku malo v skrbeh zaradi teme pa ga je igra svetlečih črt in živali kmalu zabavala, tako da sva spust ponovila kar štirikrat, in še bi, če se ne bi jaz naveličala. V rivieri bazenu sva plavala skozi jamo, ki je osvetljena z lučkami, ki menjujejo med modro, rdečo in zeleno barvo. V jamo vodi »tunel«, ki se nato razširi. Iz jame greš lahko kar naprej po strugi »reke« ali nazaj. Strop je zelo visok, tako da ni ne daje občutka tesnobnosti.

Atlantis je nedvomno eden izmed boljših vodnih kompleksov za otroke, saj ponuja pestro izbiro aktivnosti in urice tu kar letijo. Škoda le, da nam ni bližje :)