V poletnih dneh zraven bezgove osvežilne pijače lepo gredo bezgove cupcake tortice :) Postrezemo jih direkt iz hladilnika, priprava pa je relativno hitra in enostavna. Najprej naredimo kremo za na tortice, ki se medtem ko kolačke pečemo hladi v hladilniku. Pečica naj bo segreta na 180 stopinj, če pa je ventilatorska pa malo manj. Najprej zmešamo mascarpone, smetano, sladkor in bezgov sirup in damo za ohladitev v hladilnik. Krema naj ne bo pretrda.

V posodi zmešamo jajci, sladkor, maslo in bezgov sirup. Moko predhodno zmešamo s pecilnim praškom, vmešamo v zmes in dodamo še suhe bezgove cvetove. Pečemo približno 20 minut, da zlato porumenijo.

Krema za tortice:

200 g marskarponeja
100 ml sladke smetane
3 jušne žlice bezgovega sirupa
40 g mletega sladkorja

Tortice:
110 g masla
110 g sladkorja
4 čajne žličke bezgovega sirupa
približno za pest posušenih bezgovih cvetov
2 jajci
90 g moke
čajna žlička pecilnega praška