Čeprav jih delam v modelčkih za mafine jim mi pravimo kolački. So zelo enostavni in, razen če jih osmodite, ni nevarnosti, da vam ne uspejo. Nikoli ne premalo narastejo, niti ne padejo “skupaj”. Narejeni so v 5 minutah, pečejo pa se nadalnjih 12 do 20 minut, odvisno od velikosti modelčkov. Mi običajno pečemo v modelčkih za mini mafine, saj dobimo ravno dovolj velike grižljaje :).

Sestavine: 3 jajca, malo več kot pol masla, pol skodelice moke, 2/3 skodelice mletega sladkorja in 200g črne čokolade.

V ponvi na srednjem ognju stalimo maslo in koščke čokolade. Ko dobimo tekočo zmes dodamo sladkor in počakamo, da se malo ohladi (da ne skuha jajc) ter nato dodamo še jajca in moko. In že imamo narejeno maso za kolačke. Z njo previdno napolnimo modelčke do roba in damo v vnaprej na 220 stopinj segreto pečico. Pečemo od 12 do 20 minut. Da so pečeni vemo po tem, da so na vrhu razpokani in imajo skorjico. V sredini so dokler se ne shladijo še mehki. Če želimo bolj “tekoče” kolačke, ki imajo noter še tekočo čokolado pečemo kako minuto manj.