Letos smo se na družinske počitnice odpravili v Avstrijo, natančneje v Kreischberg. To je srednje veliko smučišče, prilagojeno tudi družinam, saj ima tudi center za najmlajše. Običajno ne reklamiram agencij ali podjetij, vendar bom tu naredila izjemo… S storitvami učiteljev in animatorjev agencije Ski&Fun smo bili namreč zelo zadovoljni!

Čeprav na ostala letovanja nikoli ne gremo z agencijo, smo si za smučanje izbrali odhod preko agencije, saj so cene skoraj enake, kot če bi sami organizirali, predvsem pa nam je bila pomembna smučarska šola v slovenščini za sinčka. Tako smo se nastanili v apartmajskem naselju in zasedli 3 nadstropno apartmajsko hiško. No z nami sta bila tudi tast in tašča, hiška pa ni bila tako velika kot se lahko sliši :) V spodnjem nadstropju je bila kopalnica z manjšo kuhinjo in jedilnim kotom, po stopnicah gor je bila zakonska soba, še višje pa soba za 3 osebe.

No pa še malo o smučišču. Smučišče ima 40km prog, sneg za smuko pa je bil odličen. Nasploh snega ni manjkalo niti v okolici, saj so bila polja prekrita z belo odejo ves čas dopusta. Sinček je bil prvič za nekaj ur sam z neznano osebo in se je zelo lepo ujel, saj je bila naša učiteljica Maruša zelo potrpežljiva in vztrajna z otroci. Po 5 dnevni šoli se je že lepo spuščal po belih strminah. Če se nam je najprej zdelo 7 dni dopusta mogoče malo preveč, pa nam je ob koncu bilo že  premalo. Drugo leto obvezno ponovimo!