Včeraj smo si za kosilo privoščili file postrvi s krompirčkom iz pečice. Jed je hitro pripravljena, zdrava, njena priprava pa ne zahteva posebnih spretnosti. V ribarnici smo kupili že pripravljen file, krompir pa vzeli iz domače shrambice. Potrebujete še olivno olje, sol in nekaj zelišč. Najprej olupimo in na tanke kolobarje narežemo krompir. V posodi ga pomešamo z olivnim oljem, soljo in začimbami, ter v pekaču postavimo v pečico na 220 stopinj za 15 – 20 minut. Če imamo keramičen pekač ali pekač s keramičnim premazom ne uporabljamo peki papirja, drugače pa je upraba zelo priporočljiva. Postrv “premažemo” z oljem, posolimo in posujemo s sveže sesekljanim timjanom. Tako pripravljen file popečemo na polnem ognju v posodi ki ima premaz proti prijemanju (mi najraje uporabljamo posode s keramično prevleko). File najprej dobro popečemo na eni strani, ga obrnemo in popečemo še drugo stran in file je pripravljen.

Sestavine: file postrvi, krompir, olivno olje, sol, sveža zelišča (timijan, materina dušica in rožmarin)
Čas priprave: 25 minut